Εκλεισε η τηλεόραση του «902»


Εκλεισε η τηλεόραση του «902»Την αναστολή μετάδοσης των προγραμμάτων της τηλεόρασης του «902» αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, ενώ δε σχετική ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του κόμματος δημοσιεύεται στον σημερινό «Ριζοσπάστη».

Όπως αναφέρεται, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της τηλεόρασης του «902» με την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ επισημαίνεται ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, «αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους».
Η ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτει ότι «η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί σοβαρό κενό και δυσκολία στον χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας, το οποίο θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με την δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ που λειτουργεί στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας αυτή την μορφή ενημέρωσης και προπαγάνδας με εθελοντική δουλειά μελών του κόμματος».
Επίσης η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «θα στηρίξουμε όσο μπορούμε τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς δουλειά», προσθέτοντας ότι «η εξάλειψη της ανεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενώ για το ΚΚΕ αποτελεί κεντρικό πρόβλημα του οποίου η λύση συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας».
Στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ότι ο «902» είναι μέσο προβολής των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και δημιουργήθηκε για να προβάλλει την πολιτική του κόμματος, να υπηρετεί την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων και να προβάλλει τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες «που συστηματικά αποσιωπούν ή συκοφαντούν τα αστικά ΜΜΕ».
«Η οικονομική κρίση έχει επιδράσει και στην λειτουργία όλων των ΜΜΕ, επιδρά και στον «902», ο οποίος, επίσης, ως μέσο προπαγάνδας του ΚΚΕ δέχτηκε και δέχεται την επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης», αναφέρει η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου προστίθεται ότι «τα έσοδα του «902» από διαφημίσεις -το μοναδικό έσοδο των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ- είναι πενιχρά, επειδή είναι σταθμός του ΚΚΕ».
Η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας που στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων» και υπογραμμίζει ότι «ακόμα και από την κρατική διαφήμιση ο «902» έπαιρνε ψίχουλα. Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στο ΚΚΕ, που εντείνεται και θα εντείνεται όσο οξύνεται η ταξική πάλη».
Η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι το κόμμα θα εντείνει τις προσπάθειες ανταπόκρισης στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δράσης του, «με τον αναντικατάστατο, ως όργανο της ΚΕ, ρόλο του «Ριζοσπάστη», το ραδιόφωνο του «902», το πόρταλ και βασικά την καθημερινή ακούραστη ζωντανή δουλειά».
Στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ότι όλα τα μέλη του κόμματος είχαν ενημερωθεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η τηλεόραση του «902» και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της και , τέλος, το ΠΓ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, «κάθε εργαζόμενο που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, να υπερασπιστούν μαχητικά το κόμμα από τις επιθέσεις που θα δεχτεί, επειδή η πολιτική του είναι ριζικά αντίθετη και εχθρική στο καπιταλιστικό σύστημα».
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.