Πέντε υπογραφές στο νέο Μνημόνιο ζητά η Τρόικα

Τη μέγιστη δυνατή πολιτική δέσμευση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση επιθυμεί η Τρόικα ζητώντας τα σκληρά μέτρα που θα αποφασιστούν για την επόμενη διετία -ή τετραετία- να έχουν τις υπογραφές και των τριών πολιτικών αρχηγών.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν το νέο Μνημόνιο με τις περικοπές ύψους 13,5 δισ. ευρώ να υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», οι τροϊκανοί θέλουν το νέο Μνημόνιο να συνοδεύεται από επιστολή προθέσεων (letter of indent) με τις υπογραφές των τριών πολιτικών αρχηγών, καθώς και του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η επιστολή προθέσεων που συνόδευε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο υπογραφόταν μόνο από τον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Παραλήπτες της νέας επιστολής θα είναι οι επικεφαλής της Τρόικα, δηλαδή ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν, η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Υπενθυμίζεται πως το Μνημόνιο που υπογράφηκε τον Μάρτιο είχε τρεις υπογραφές καθώς το είχε υπογράψει και ο τότε Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/72056#ixzz29FH0G3Ct
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.