Σάλος στην Αλβανία: Ανάποδα η Αλβανική σημαία στην συνάντηση Παναρίτι-Αβραμόπουλου


Σάλος έχει ξεσπάσει στην στην Αλβανία για τις φωτογραφίες από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Έντμοντ Παναρίτι στην Αθήνα.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μία από τις δυο σημαίες της Αλβανίας έχει τοποθετηθεί ανάποδα και ο δικέφαλος αετός «κοιτάει» το πάτωμα.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρω των Αλβανικών ΜΜΕ τα οποία κάνουν λόγο για σκάνδαλο και εθνική ταπείνωση από τους Έλληνες σοβινιστές που προβάλανε το εθνικό τους σύμβολο.


Για το περιστατικό αντέδρασε άμεσα και η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία η οποία μεσώ ανακοίνωσης προς τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρει: «Η Ελλάδα συνεχίζει να περιφρονεί την Αλβανία και στα μάτια των κορυφαίων αξιωματούχων της. Στην κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Αθήνα, μία από τις δύο αλβανικές σημαίες είχε τοποθετηθεί ανάποδα. Η εθνική ντροπή της γονατισμένης  διπλωματίας δεν έχει τέλος».

Ωστόσο άμεση ήταν και η αντίδραση του Ελληνα ΥΠΕΞ ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως πρόκειται απλά για ένα τεχνικό λάθος το οποίο δεν πρέπει να επισκιάσει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του ο κ. Αβραμόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του για το δυσάρεστο αυτό γεγονός, δηλώνοντας στον υπουργό Παναρίτι ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει τα επιτυχή αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Σχετικά με την εσφαλμένη ανάρτηση της σημαίας της Αλβανίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Ε. Παναρίτι ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αβλεψία που οδήγησε στην εσφαλμένη ανάρτηση της σημαίας της Αλβανίας, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή προκλήθηκε από αυτό το λάθος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν εσκεμμένο».


Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.