Σας λείπουν βιταμίνες; Αναπληρώστε τις

Η έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων είναι μία κατάσταση που έρχεται σταδιακά στον οργανισμό, λόγω της κακής διατροφής, με αποτέλεσμα συχνά τα συμπτώματα να μην είναι εμφανή.
Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπληρώνετε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός. Αν, όμως, υποψιάζεστε ότι μπορεί να σας λείπουν βιταμίνες, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τις αναπληρώσετε.
Βιταμίνη D
Συχνά ονομάζεται «βιταμίνη του ήλιου» γιατί ο οργανισμός την παράγει όταν εκτίθεται στον ήλιο, άρα δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνεται από την διατροφή. Ο ρόλος της είναι σπουδαίος γιατί βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και την διοχέτευσή του στα οστά. Επίσης, η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, διαβήτη τύπου 2 και ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες.
Συμπτώματα: Έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε ραχίτιδα, αποδυνάμωση των μυών και πόνο στα κόκαλα, αν και συχνότερα τα συμπτώματα δεν είναι εμφανή.
Πώς θα την αναπληρώστε: Υπάρχουν τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνη D, αλλά σημαντική περιεκτικότητα στη βιταμίνη αυτή έχουν και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός και οι σαρδέλες.
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.