Ποιές τροφές ρίχνουν την πίεση;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους. Μπορεί να μην εμφανίσει συμπτώματα κι έτσι πρέπει να ελέγχεται συστηματικά. Σε βάθος χρόνου, η υπέρταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες και να προκαλέσει έμφραγμα ή εγκεφαλικό.


Η φαρμακευτική αγωγή βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης, ωστόσο η σωστή διατροφή παίζει ακόμη σημαντικότερο ρόλο.

Μάθετε ποιες τροφές μας βοηθούν να διατηρήσουμε τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

1. Μπανάνες

Η μπανάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και κάλιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό «όπλο» της φύσης για την καταπολέμηση της υπέρτασης. Έρευνες υποδεικνύουν ότι ο πανίσχυρος αυτός ηλεκτρολύτης παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της πίεσης. Το κάλιο εξουδετερώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του νατρίου που λαμβάνουμε από το αλάτι. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως μπορούμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε άφοβα αλάτι. Για να επανέλθει η πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει η πρόσληψη νατρίου να μην ξεπερνά τα 1500 mg ημερησίως, ενώ το κάλιο πρέπει να φτάνει τα 4700 mg.

2. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι επίσης καλή πηγή καλίου, καθώς περιέχει 975 mg της θρεπτικής ουσίας. Παρέχει επίσης στον οργανισμό βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Αναζητήστε εύκολες και νόστιμες συνταγές ώστε να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή σας σήμερα κιόλας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Αθανασία Ν
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.