Πάνω από 2.000.000 Έλληνες δεν έχουν πληρώσει τα τέλη!

Θα ξεπαραδιαστούν οι Έλληνες πολίτες τις τελευταίες ημέρες του 2013, καθώς εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν άλλους τέσσερις φόρους !!!!

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", τα επόμενα 24ώρα μάλλον θα γίνεται της κολάσεως σε τράπεζες και εφορίες δεδομένου ότι περίπου 2,2 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και θα πρέπει είτε να πληρώσουν, είτε να καταθέσουν τις πινακίδες.

Δεν αποκλείεται πάντως στις 31/12/2013, όπως γίνεται κάθε χρόνο, να ανακοινωθεί κάποια παράταση.

Συνολικά οι φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά φόρους, 1,5 δισ. ευρώ.

Εκτός από τα τέλη οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

1. Τον Φόρο Εισοδήματος: Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα, που προβλέπουν τόκο 8,75%, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.

2. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

3. Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Για τους περισσότερους φορολογούμενους το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

4. Τον Φόρο Πολυτελείας: Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

Βέβαια όλα αυτά στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι είναι στην Ελλάδα γιατί αν έφυγαν στην εξωτική Μαλαισία, όπως έκανε ο κύριος Λιάπης το «δράμα» τους διαφέρει!!!!
Star.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.