Οι δέκα πιο χιονισμένες πόλεις του κόσμου

Κάθε πόλη του κόσμου έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν πόλεις, ωστόσο, που έγιναν διάσημες εξαιτίας του κλίματός τους.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε έναν τόπο συνδέονται πάντα με έντονες χιονοπτώσεις που δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό και προσφέρουν δυνατότητες για διάφορες δραστηριότητες στον πάγο.

Οι δέκα περισσότερο χιονισμένες πόλεις του κόσμου είναι οι:

Σαμονί, Γαλλία – Δημοφιλές θέρετρο της Γαλλίας για τους απανταχού λάτρεις του σκι. Το όρος του Mont Blanc που δεσπόζει πάνω από την πόλη υπόσχεται υψηλή χιονόπτωση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο.

Σαπόρο, Ιαπωνία – Η πόλη είναι γνωστή για το Φεστιβάλ Χιονιού που διοργανώνει κάθε Φεβρουάριο, ενώ το κατάλευκο στρώμα που την καλύπτει το χειμώνα την κάνει δημοφιλή προορισμό για σκι.

Κεμπέκ, Καναδάς – Το χιόνι πέφτει αδιάκοπα για 107 μέρες το χρόνο αν και τα καλοκαίρια στο Κεμπέκ είναι ιδιαίτερα θερμά.

Valdez, Αλάσκα – Χιονίζει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και τα πάντα γίνονται ολόλευκα. Οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν το χειμώνα πάνω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Μόσχα, Ρωσία – Χιονίζει από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο και οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο.

Σάλτσμουργκ, Αυστρία – Το χιόνι καλύπτει τα πάντα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα και η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ντένβερ, Κολοράντο – Βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς Rocky και όταν χιονίζει, χιονίζει για τα καλά και μάλιστα σε θερμοκρασίες -25 βαθμούς Κελσίου.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία – Έχει χιόνι σχεδόν από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις αρχές Μαρτίου με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά ανεβασμένη, λόγω του ρεύματος του Κόλπου, και να κινείται περί τους 0 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα.

San Carlos de Bariloche, Αργεντινή – Χιονίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Ελσίνκι, Φινλανδία – Χιονίζει από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και η θερμοκρασία φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου.
Zougla.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.