Ιταλία: Συνελήφθησαν μέλη της οικογένειας της Κόζα Νόστρα

Η αστυνομία, που αναζητεί τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Κόζα Νόστρα συνέλαβε σήμερα την αδελφή του, τον...
ανηψιό του και δύο εξαδέλφους. Μέλη της οικογένειας του "νονού των νονών" της Κόζα Νόστρα συνελήφθησαν σήμερα σε μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη Σικελία τα τελευταία χρόνια.

Η αστυνομία, που αναζητεί τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Κόζα Νόστρα μετά την σύλληψη των προκατόχων του, συνέλαβε σήμερα την αδελφή του, τον ανηψιό του και δύο εξαδέλφους του.

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 30 άνθρωποιι συνελήφθησαν στην περιοχή του Τράπανι στη δυτική Σικελία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης με την επωνυμία "σκληρό πλήγμα" κατά της ηγετικής ομάδας της σικελικής μαφίας.

Ο Μεσίνα Ντενάρο, 50 ετών, ήταν γνωστός κάποτε ως "Playboy Boss", διότι του άρεσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα, οι γυναίκες και τα χρυσά ρολόγια. Διαφεύγει και καταζητείται από το 1993.

Ανέλαβε την ηγεσία της Κόζα Νόστρα μετά τη σύλληψη το 2006 του Μπερνάρντο Προβεντσάνο, καταζητούμενου επί σαράντα χρόνια.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η 43χρονη αδελφή του Μεσίνα Ντενάρο Πατρίτσια και άλλα μέλη της οικογένειας διατηρούσαν επαφή με τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα και τον βοηθούσαν να διοικεί το συνδικάτο του εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβιασμό σε σχέση με τον έλεγχο πολλών κατασκευαστικών εταιρειών στη Σικελία.

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, που πιστεύεται ότι ανήκουν στον Μεσίνα Ντενάρο και την οικογένειά του.
pelop.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.