Οκτώ κράτη - μέλη ζητούν την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Οκτώ κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από τη Λιθουανία που ασκεί την προεδρία της Ένωσης και από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία.

Η επιστολή, που υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών των οκτώ κρατών- μελών, παραδόθηκε το Σάββατο ενόψει της απόφασης που θα λάβει σήμερα για την Αλβανία το Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Αλβανία έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που έχει θέσει η ΕΕ.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Αλβανία έχει κάνει θετικά βήματα στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, έχει οργανώσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στις 23 Ιουνίου, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, στη σημερινή συνεδρίαση, θα λάβουν απόφαση για την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χορηγηθεί στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.