Ποια αναψυκτικά της coca-cola δεν πρέπει να καταναλώσετε!

Ακόμη και ο χώρος των αντιεξουσιαστών «πάγωσε» από την προκήρυξη της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) που υποστηρίζει ότι έχει δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ
ποσότητες προϊόντων των εταιριών Coca-Cola και Νestle, απειλώντας πως θα τοποθετήσει τα δηλητηριασμένα μπουκάλια στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την ίδια ώρα, η εξέταση που έκανε ο ΕΦΕΤ στο δείγμα από το μπουκάλι που έφτασε στα γραφεία της «Espresso» έδειξε ότι πράγματι περιείχε το επικίνδυνο οξύ, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του, Γιάννη Τσιάλτα!

Ο ΕΦΕΤ καλεί με ανακοίνωσή του τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «για προληπτικούς λόγους να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των προϊόντων Coca Cola Light σε πλαστική συσκευασία ΡΕΤ των 500 ml, ανεξαρτήτως παρτίδας, και Nestea όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες ΡΕΤ των 500 ml, ανεξαρτήτως παρτίδας». Επίσης καλεί όλες τις επιχειρήσεις που τις διαθέτουν να τις απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης. Πάντως οι εταιρίες πήραν τα μέτρα τους για την προστασία των πολιτών αποσύροντας μεγάλες ποσότητες προϊόντων και αντικαθιστώντας τις με νέες.

Μέχρι στιγμής πάντως από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από το εμπόριο και έχουν σταλεί για ανάλυση δεν έχει βρεθεί κάποιο με ίχνη υδροχλωρικού οξέος. Αν και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν γνήσια την προκήρυξη, δεν πιστεύουν πως δηλητηριασμένα προϊόντα θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν -και σε ποιες περιοχές- αγοράστηκαν ήδη κάποια από τα επικίνδυνα μπουκάλια. Το αποτέλεσμα είναι το αγοραστικό κοινό να αγωνιά και η οργάνωση να έχει πετύχει τον σκοπό της που, σύμφωνα με την προκήρυξη που έστειλε στην «Espresso», ήταν «...να προκαλέσουμε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα σε αυτές τις εταιρίες, με την κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων».

«Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο με την επωνυμία “Πράσινη Νέμεσις”, το οποίο θα δούμε τις επόμενες ημέρες να μπαίνει σε εφαρμογή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στις σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν υπήρξε αντίδραση για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, που θα μπορούσε να έχει αθώα θύματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η ανάρτηση με την προκήρυξη «κλειδώθηκε» για να μην καταχωρούνται σχόλια!

Οι έρευνες
Ολα τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να εντοπίσουν τα άτομα που έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις». Οι υποψίες πέφτουν στα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που αποτελούν μέρος της FAI. Ηδη τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται τη φωτογραφία που υπήρχε στο USB με την προκήρυξη, στην οποία απεικονίζονται κουκουλοφόροι να κρατούν τη σημαία της FAI.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τέσσερα άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και θεωρούνται ύποπτα για τη συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς. Με τη βοήθεια του «σούπερ κοριού» οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν ύποπτες συνομιλίες που έγιναν το επίμαχο διάστημα της αποστολής της προκήρυξης και ενδέχεται να περιέχουν -έστω και κωδικοποιημένα- μηνύματα για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Παράλληλα ενημερώνονται οι ιταλικές Αρχές, καθώς ως έδρα της FAI φέρεται η γειτονική χώρα.
Espressonews.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.