Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα: Κλειστά τα σχολεία

Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα η κακοκαιρία, κυρίως στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας το οποίο βρίσκεται στην...
κατάψυξη! Το χιόνι κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τις θερμοκρασίες να είναι... πολικές!

Γι' αυτό ντυθείτε ζεστά και εξοπλιστείτε με γάντια και σκουφάκια!

Τις πρωινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και την πόλη των Σερρών το θερμόμετρο έδειχνε 1 βαθμό Κελσίου.

Στους 0 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Κατερίνη, -2 βαθμοί στον Πολύγυρο, -6 βαθμοί στην Έδεσσα, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Κλειστά τα σχολεία

Εντωμεταξύ, λόγω των καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο ισχύει για τα σχολεία στο δήμο Φλώρινας, όπως και για τα σχολεία του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας και του Σουφλίου, στον βόρειο Έβρο, όπου αναμένονται συνθήκες ολικού παγετού καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως το Αμύνταιο, τα Σέρβια και το Βελβεντό, οι τοπικές δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα.

Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν, το Σέλι, τα 3-5 Πηγάδια και τη Βασιλίτσα, ενώ κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά Σερρών.

Που χρειάζονται αντιολοσθητικές αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστός λόγω του παγετού είναι ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από το 66ο χλμ έως το 70ό χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58ο χλμ έως το 75ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-χιονοδρομικού κέντρου Βόρας, μετά το 12ο χλμ, στην Πέλλα, στην επαρχιακή οδό Σελίου-Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17ο χλμ στην Ημαθία, στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων από το 15ο ως το 27ο χλμ στο Κιλκίς.

Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο της Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης από το 18ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30ό έως το 50ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24ο έως το 45ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35ο ως το 50ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται λίγες νεφώσεις μέχρι τις πρωινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από 5-6 μπορφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Star.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.