Τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα προτείνει ο Σόιμπλε

Ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα φέρεται πως είναι διατεθειμένος να προτείνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και μάλιστα πριν τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πεντασέλιδο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου
Οικονομικών, που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel. Όπως επισημαίνεται, το πακέτο θα συνδέεται με όρους.

«Ως δυνατότητες αναφέρονται ένα περαιτέρω 'κούρεμα' χρέους ή ένα 'περιορισμένης έκτασης πρόσθετο πρόγραμμα', στο οποίο η Ελλάδα θα ελάμβανε φρέσκο χρήμα από τον ESM. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως πώς θα διαμορφωθεί», επισημαίνει το περιοδικό και συμπληρώνει ότι «η νέα βοήθεια θα συνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις».

Το νέο δανειακό πρόγραμμα θα συνδέεται με τον όρο, η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ό,τι μέχρι τώρα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε στο Reuters ότι σχεδιάζεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα», δήλωσε, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα τις διαπιστώσεις της τρόικας, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί. Η Deutsche Welle από την άλλη σε δημοσίευμά της αναφέρει ως πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ESM, το οποίο δεν θα ονομαστεί «τρίτο πακέτο», με όρους «που δεν θα προκαλούν εντάσεις», ενώ δεν γίνεται λόγος για ενδεχόμενο «κούρεμα» ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Eurostat.
Star.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.