Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα!

Σχέδιο για νέου τύπου τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ. Το μοντέλο προβλέπει αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που θα βασίζονται στα χιλιόμετρα που καλύπτει το όχημα και όχι στον κυβισμό ή τις εκπομπές ρύπων CO2.

Στην περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, κάθε αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με σύστημα GPS που θα καταγράφει και μεταφέρει ηλεκτρονικά σε έναν κεντρικό κόμβο τα δεδομένα. Η χρέωση ανά χιλιόμετρο θα είναι 0,03 ευρώ που μεταφράζεται σε 300 ευρώ ετησίως στην περίπτωση που ο οδηγός καλύπτει 10.000 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο θα σταματούσε αυτομάτως η κατάθεση των πινακίδων καθώς αυτοί που δεν θα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα δεν θα πλήρωνοηυν.

Αυτό είναι ένα ακόμα σενάριο που βασίζεται σε ολλανδικά πρότυπα αλλά είναι σίγουρο πως θα γεμίσει προβληματισμό τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν ξέρουν τι να πρωτοπιστέψουν! Πάντως γθα την ελλάδα φαντλάζει κάπως... απίθανο καθώς είναι γνωστό σε όλους, πως χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα. Επίσης είναι πασίγνωστο πόσο εύκολο είναι να το κάνεις κάποιος με ελάχιστα χρήματα.

Φανταστείτε να ψηφιζόταν τέτοιος νόμος, τι χρυσές δουλειές θα έκαναν οι... κοντεράδες που θα έβρισκαν τρόπο, όχι μόνο να γυρίσουν τα χιλιόμετρα αλλά και να "παγώνουν" τα GPS!!!
Zougla.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.