Πέντε + 1 μύθοι γύρω από το σεξ!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ, είτε μέσα από συζητήσεις με φίλους είτε μέσα από το σχολείο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο, ενώ έχουμε καταλήξει και σε κάποια συμπεράσματα μέσα από δικές μας εμπειρίες.
Κανείς από εμάς όμως δεν έχει μπει σίγουρα στη διαδικασία να διασταυρώσει επιστημονικά τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος όσων γνωρίζουμε να μην ισχύει.

Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα Ααρον Κάρο και Ρέιτσελ Βρίμαν, στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στους πιο δημοφιλείς μύθους γύρω από το σεξ, ξεσκόνισαν την παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, αναζητώντας έρευνες που να αποδεικνύουν αν κάποιες κοινές αντιλήψεις είναι σωστές ή λανθασμένες και τις παρουσιάζουν μέσα από το βιβλίο τους με τίτλο «Don't put that in there».
Πατούσες και παλάμες... δεν δείχνουν το μέγεθος
Πολύς κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να μαντέψει το μέγεθος του ανδρικού οργάνου από το μέγεθος της πατούσας, της παλάμης ή της μύτης κάποιου. Παραδόξως, η σχέση ανάμεσα στις μεγάλες πατούσες και τα μεγάλα ανδρικά μόρια είναι η μόνη που φαίνεται να έχει έστω και λιγοστές επιστημονικές ρίζες. Ενα γονίδιο, ονόματι Hox, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δαχτύλων των ποδιών και των χεριών, καθώς επίσης του πέους και της κλειτορίδας. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι αυτά τα όργανα μεγαλώνουν αναλογικά το ίδιο. Για την ακρίβεια, έρευνες που έχουν γίνει έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα αποτελέσματα. Μελέτη με τη συμμετοχή 63 ανδρών στον Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια εξαιρετικά ασθενής σχέση ανάμεσα στο νούμερο του παπουτσιού και το μέγεθος του ανδρικού οργάνου, αλλά και ανάμεσα στο ύψος και το μέγεθος του ανδρικού οργάνου. Αντιθέτως, μια σχετικά μεγαλύτερης κλίμακας έρευνα δεν εντόπισε την παραμικρή σχέση.

Εχουν και αλλού το μυαλό τους

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ σκέφτονται το sex κάθε επτά δευτερόλεπτα! Αν αυτό εμπεριείχε ίχνος αλήθειας, τότε οι άντρες θα σκέφτονταν το σεξ περισσότερες από 6.000 φορές την ημέρα ή λίγο έως πολύ κάθε φορά που παίρνουν αναπνοή. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα τους τρέλαινε, αλλά θα τους καθιστούσε ανίκανους να φέρουν σε πέρας οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Παρ’ όλα αυτά, έρευνα που είχε δημοσιευτεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα το 1994 είχε δείξει ότι πάνω από το 50% των ανδρών σκέφτεται το σεξ κάθε μέρα ή αρκετές φορές την ημέρα, σε αντίθεση με μόλις το 19% των γυναικών.
Περί... οιστρογόνων (25) και τεστοστερόνης (18)
Τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άντρες φτάνουν πράγματι στο ανώτερο σημείο τους γύρω στην ηλικία των 18 ετών, ενώ τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες περίπου στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους. Δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνδέονται με χαμηλή λίμπιντο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποθέτουν ότι συμβαίνει και το αντίστροφο. Πώς ορίζεται όμως η «κορύφωση»; Αν θεωρήσουμε ότι η συχνότητα του σεξ είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, τότε οι ελεύθεροι άντρες κάνουν περισσότερο σεξ γύρω στα τριάντα, ενώ οι δεσμευμένοι γύρω στα σαράντα. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, δεσμευμένες ή μη, έχουν συχνότερες επαφές λίγο προτού μπουν στα πρώτα -άντα.
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Ακούγεται εφικτό, όμως αν δεν κάνει κάποιος σεξ πολύ περισσότερη ώρα και με πολύ περισσότερη ένταση από τον μέσο άνθρωπο, τότε η σεξουαλική πράξη δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο τη συνιστώμενη ποσότητα άσκησης για την απώλεια βάρους. Το σεξ θεωρείται ήπιας προς μέτριας έντασης άσκηση και η μέση σεξουαλική επαφή διαρκεί γύρω στα πέντε λεπτά, γεγονός που σημαίνει ότι κατά τη διάρκειά της καίγονται μάξιμουμ 125 θερμίδες, δηλαδή, ελάχιστες.
Τα στρείδια είναι αφροδισιακά
Εδώ και εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι πιστεύουν ότι συγκεκριμένοι τύποι φαγητού ή ποτού μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση. Τα στρείδια θεωρούνται αγαπημένο αφροδισιακό από την εποχή της ελληνικής μυθολογίας, που η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα, αναδύεται μέσα από ένα όστρακο. Ο Καζανόβα επίσης φημολογούνταν ότι έτρωγε 50 στρείδια κάθε πρωί για να τροφοδοτήσει τη λίμπιντό του. Καμία έρευνα ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει τις διεγερτικές ιδιότητές τους, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα θαλασσινά, τη σοκολάτα και πολλές ακόμη φυτικές ή ζωικές ουσίες που κατά καιρούς έχουν βαφτιστεί «αφροδισιακές».
Πριν από τον αγώνα μειώνει την απόδοση
Συνήθως οι προπονητές απαγορεύουν στους αθλητές τους να έρθουν σε σεξουαλική επαφή παραμονή ενός μεγάλου αγώνα, γιατί θα έχουν μειωμένη αντοχή, απόδοση και συγκέντρωση ή δεν θα έχουν αρκετή τεστοστερόνη για να κάνουν έναν δυνατό, επιθετικό αγώνα. Στην πραγματικότητα όμως επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσα συμβαίνουν στον οργανισμό πριν και μετά το σεξ, τη νύχτα πριν από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μπορεί να βοηθήσουν τους αθλητές να αποδώσουν καλύτερα απ΄ ό,τι αν δεν έκαναν σεξ. Συγκεκριμένα, έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που είχαν κάνει σεξ το προηγούμενο βράδυ είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης την επόμενη μέρα, συγκριτικά με όσους δεν είχαν κάνει. Το σεξ δεν φάνηκε επίσης να έχει τον παραμικρό αντίκτυπο στη μυϊκή δύναμη των ποδιών, τον χρόνο αντίδρασης ή την ευελιξία.
Espressonews.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.