Η Βάνα Μπάρμπα και η σχέση με τον Ισπανό βασιλιά

Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν ο Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρόσωπο της Βάνας Μπάρα κατά τη διάρκεια τυχαίας συνευρέσεώς τους στη Μαδρίτη. Ηταν επίσης η εποχή που η Ελληνίδα ηθοποιός ζούσε τον δικό της θρίαμβο μετά το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το «Mediterraneo».


Οι κινηματογραφόφιλοι δεν μπορούν ασφαλώς να ξεχάσουν τον πρωταγωνιστικό της ρόλο.

Παρά τη σαφή προτίμηση του στις ξανθές, το σεξ απίλ της Γιανιώτισσας καλλονής δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ισπανό μονάρχη.

Ο αστικός μύθος επιμένει ότι η γνωριμία δεν περιορίστηκε στο απλό φλερτ, αν και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας απέφυγαν να το επιβεβαιώσουν.

Αφετηρία

Οι στένες ελληνοϊσπανικές σχέσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στον Χουάν Κάρλος, έχουν ως αφετηρία το σωτήριον έτος του 1954 και την περίφημη κρουαζιέρα του «Αγαμέμνονα».

Επρόκειτο για μια ιδέα της Φρειδερίκη, που είχε ως σκοπό την επανασύνδεση των γαλαζοαίματων της Ευρώπης μετά την απομάκρυνση που είχε προκαλέσει ο πόλεμος.

Βεβαίως, υπήρξε και μια δεύτερη σκέψη, να γνωρισθούν δηλαδή μεταξύ τους τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών και να τεθούν βάσεις για ασφαλείς ενώσεις.

Τελικώς, το εγχείρημα εστέφθη με τεράστια επιτυχία, αφού τότε ουσιαστικώς προωθήθηκε ο ελληνικός τουρισμός, αλλά και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά ο επίδοξος διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας. Χουάν Κάρλος, και η πριγκίπισσα της Ελλάδος, Σοφία.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.