Ποιός είναι ο κρυφός δισεκατομμυριούχος της Ελλάδας

Είναι από τους ανθρώπους που δεν θα τον δει κανείς εύκολα σε κοσμικά πάρτι και συγκεντρώσεις, καθώς είναι "χαμηλών τόνων" και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.


Είναι από τους ανθρώπους που δεν θα τον δει κανείς εύκολα σε κοσμικά πάρτι και συγκεντρώσεις τον αποκαλούν τον «κρυφό Έλληνα δισεκατομμυριούχο των κοσμημάτων», ενώ σε εποχή κρίσης η αξία της εταιρίας του έχει δεκαπλασσιαστεί.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή και πρόεδρο της Folli Follie SA, η αξία της οποίας έχει δεκαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του το Bollmberg.
“Η οικογένεια Κουτσολιούτσου κατάφερε να βγάλει την εταιρεία από μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου ήταν αμφίβολο για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ”, ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο πρακτορείο, ο Ιάκωβος Κουρτέσης, αναλυτής της Πειραιώς Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ “Μέσα από στρατηγικές συμφωνίες με τη Fosun κατάφερε να επεκταθεί μέχρι την Κίνα, ενώ το deal με την ελβετική Dufry υπόσχεται ανάπτυξη σε χώρες όπως η Λατινική Αμερική και η Ρωσία”.
Ο κ. Κουτσολιούτσος ελέγχει το 36% της εταιρείας, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τις οικονομικές καταστάσεις του 2013, με την αξία του μεριδίου να διαμορφώνεται σε 1 δισ. δολ. Ο 71χρονος επιχειρηματίας έχει τουλάχιστον 75 εκατ. δολ. σε μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία από πωλήσεις μετοχών και μερίσματα, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.
Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης η εταιρεία πούλησε ένα μερίδιο 9,5% στην Fosun το 2011, κάτι που ενίσχυσε την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα, Το 2013 ολοκληρώθηκε η πώληση των δραστηριοτήτων duty-free στην Dufry, κάτι που της επέτρεψε να μειώσει το χρέος της.
Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν στα 934 εκατ. ευρώ το 2013 από 1,1 δισ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο, ενώ το χρέος μειώθηκε κατά 519 εκατ. ευρώ στα 223 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 2% στο 21%, αναφέρει το Bloomberg.
Ενδεικτικό του χαμηλού προφίλ που διατηρεί ο πρόεδρος της Folli Follie είναι πως δεν ήταν διαθέσιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του Bloomberg, ούτε καν μέσω e-mail.




Πηγή: FPRESS.GR
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.