Μολότοφ και πέτρες σε δημαρχείο στο Κόσοβο

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε, χθες το βράδυ, το πρώην δημαρχιακό μέγαρο στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου τώρα στεγάζεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

 Άγνωστοι δράστες έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένο όχημα της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στις 7 (τοπική ώρα) και λίγες ώρες αργότερα, στις 10:30, πέταξαν πέτρες στο ίδιο κτίριο στο βόρειο (σερβικό τμήμα) της πόλης.
Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν από την πρώτη επίθεση είδαν ομάδα πέντε νεαρώναπό το νότιο (αλβανικό τμήμα) της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα να διασχίζει τη γέφυρα και να κατευθύνεται στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο.
Όσον αφορά τη δεύτερη επίθεση, φύλακες που ήταν μέσα στο κτίριο δήλωσαν ότι είδαν τρεις άνδρες να πετούν πέτρες και στη συνέχεια να φεύγουν.
Ο δήμαρχος της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Γκόραν Ράκιτς δήλωσε, σήμερα το πρωί, ότι τα χθεσινά επεισόδια μαρτυρούν ότι οι Αλβανοί στην πόλη θέλουν ανοιχτά να προκαλέσουν νέες συγκρούσεις με τους Σέρβους.
«Στόχος ήταν ο εμπρησμός του κτιρίου. Ήταν ευθεία απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτίριο. Στο κτίριο εδρεύει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, νόμιμος οργανισμός που ασχολείται με την παροχή βοήθειας των πολιτών στη βόρεια Μιτρόβιτσα και σε όλο το βόρειο Κόσοβο» τόνισε ο κ. Ράκιτς.
Ο δήμαρχος της βόρειας Μιτρόβιτσας καταδίκασε κάθε μορφή βίας και τα όσα συμβαίνουν στο Κόσοβο, αλλά και στη Σερβία, υπογραμμίζοντας ότι οι μορφές βίας στο Κόσοβο είναι πολύ πιο επικίνδυνες.
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.