Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ υπό έναν όρο

Δήλωση εν όψει των βουλευτικών εκλογών έκανε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, όπου επισημαίνει ότι «παραμένει αντιμνημονιακός».Εξάλλου τονίζει ότι προτίθεται να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον όμως το κόμμα δεσμευθεί το πρώτο πράγμα που θα κάνει εάν εκλεγεί, θα είναι να φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.

Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.

Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».

Αθήνα, 6.1.2015Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.