Το σεξ σε κάνει πιο έξυπνη!

Βάλσαμο για τον οργανισμό και για το μυαλό το συχνό σεξ... Το συχνό σεξ, όλοι γνωρίζουμε, ότι ευεργετεί τον οργανισμό μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πρίνστον όμως έφεραν στο φως άλλο ένα πάρα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που φέρει το σεξ. Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν φάνηκε πως η συνεύρεση μπορεί να διευρύνει τον εγκέφαλο και να τον κάνει να λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα. Καλύτερα όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι επιστήμονες του Πρίνστον αναζητούσαν τρόπους για να καταπολεμήσουν το άγχος, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστό πως οι καταστάσεις που αγχώνουν τον άνθρωπο διογκώνουν τον εγκέφαλο του και τον εμποδίζουν από τα σκεφτεί καθαρά και σωστά. Έτσι αποφάσισαν να πειραματιστούν πάνω σε ποντίκια, τα οποία και χώρισαν σε τρεις ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα τα ποντίκια έκαναν σεξ καθημερινά. Στην δεύτερη έκαναν μια φορά την εβδομάδα και στην τρίτη δεν έκαναν καθόλου σεξ. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως στα ποντίκια που έκανα συχνότερα σεξ ο εγκέφαλος τους διευρύνθηκε, το άγχος μειώθηκε και έτρωγαν το φαγητό τους πολύ πιο άνετα ακόμα και σε ένα ξένο περιβάλλον.

Οι επιστήμονες εξηγούν πως το ίδιο συμβαίνει και στον άνθρωπο καθώς μετά το σεξ ηρεμεί και χαλαρώνει και μπορεί να σκεφτεί πιο καθαρά από ότι αν απέχει πολύ καιρό από το εν λόγω «άθλημα». faysbook.gr
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.