Phoenix Capital: ΕΚΤ και Γερμανία δε μπορούν να σώσουν τη Deutsche Bank - Θα καταρρεύσει



Πολύ μεγάλη για να σωθεί η Deutsche Bank


Την εκτίμηση ότι η Deutsche Bank είναι πολύ μεγάλη για να σωθεί, είτε με bailout, είτε με bail-in, διατυπώνει η ανεξάρτητη εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital.
 Παράλληλα, προειδοποιεί πως τόσο η ΕΚΤ, όσο και η Γερμανία δε μπορούν αν σταματήσουν την επερχόμενη κατάρρευσή της, που θα είναι καταστροφική για τον χρηματοπιστωτικό κόσμο συνολικά. Αναλυτικότερα, η Phoenix Capital αναφέρει: Ας μιλήσουμε για τη Deutsche Bank. Η Deutsche Bank είναι η 11η μεγαλύτερη τράπεζας στον κόσμο. Έχει στοιχεία ενεργητικού ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων και πάνω από 60 τρισ. δολάρια στο βιβλίο παραγώγων της.

Από άποψη ισολογισμού, ο ισολογισμός της Deutsche Bank είναι 50% του ΑΕΠ της Γερμανίας.Σε συγκρίσιμα μεγέθη, θα ήταν σαν η JPMorgan να ήταν τράπεζα 9 τρισ. δολαρίων.Τόσο ισχυρό είναι η θέση της Deutsche Bank στη Γερμανία.

Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα της Deutsche Bank, σε ό,τι απασχολεί τις αγορές, είναι το βιβλίο παραγώγων της.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Deutsche Bank έχει 60 τρισ. δολάρια σε παράγωγα.Και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους γίγαντες παραγώγων του χρηματοπιστωτικού κόσμου (π.χ. η JPMorgan έχει 52 τρισ. δολάρια σε παράγωγα), η Deutsche Bank έχει την έδρα της στην Ευρώπη.
Ποιες είναι οι διαφορές;
Η Ευρώπη είναι που η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, το Brexit και η έκθεση στο τραπεζικό σύστημα -που είναι υπερφορτωμένη- έχουν δημιουργήσει ένα καταστροφικό κοκτέιλ. Τι ακριβώς έχει πλήξει της Deutsche Bank μένει να αποδειχτεί.

Αλλά κάτι συνέβη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου που οδήγησαν την αγορά σε κατάρρευση.

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν συνολικά 27% από τότε.



Τώρα βρισκόμαστε στην πλήρη κορύφωση του πανικού.
Αυτή η τράπεζα είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί, είτε με bailout, είτε με bail-in.Επιπροσθέτως, αυτό το τεράστιο βιβλίο παραγώγων συνδέει τη Deutsche Bank με πάνω από 200 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η πτώση της Deutsche Bank θα είναι καταστροφική.

Θα μπορούσε, δε, να οδηγήσει σε κραχ τύπου 2008.
Για να είμαστε απότομοι, δεν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο που η Γερμανία ή η ΕΚΤ μπορεί να σταματήσει αυτή την καταστροφή.
  Πηγή

Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.