Πρόταση να θεωρείται ιδιώνυμο αδίκημα η κουκούλα στις διαδηλώσεις

Ως ιδιώνυμο αδίκημα προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, να τιμωρείται η κουκούλα, ο οποιός κατέθεσε τη σχετική πρόταση στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.


 Ο υπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της υπό κύρωσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την καταβολή αποζημιώσεων στους εμπόρους των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Φεβρουαρίου κάλεσε τους βουλευτές σε ένα μελλοντικό νομοσχέδιο «να τιμωρείται μόνο η κουκούλα ως ιδιώνυμο αδίκημα».

 Εξήγησε, ωστόσο ότι «δεν εννοώ την κουκούλα που έχει το τζάκετ ή μια μπλούζα αλλά η ειδική κουκούλα που κρύβει το πρόσωπο», ενώ, παράλληλα, επανέλαβε την άποψή του οτι «οι συγκεντρώσεις και οι πορείες γίνονται για διεκδίκηση και προστασία δικαιωμάτων και διακίνηση ιδεών και αρχών όχι για έκνομες ενέργειες και καταστροφές».

 Επίσης, ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις σε όλους τους δικαιούχους επιχειρηματίες που είχαν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια εκείνων των επεισοδίων. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, 21 περίπτερα έχουν υποστεί ζημιές έως 1.000 ευρώ, 216 επιχειρήσεις έως 15.000 ευρώ, ενώ για 32 επιχειρήσεις οι ζημιές υπολογίζονται σε περισσότερα από 15.000.

 Για τις επιχειρήσεις αυτές, όπως είπε, οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα επακριβώς, ωστόσο οι περιφέρειες, οι οποίες είναι και οι αρμόδιες για την καταγραφή, έχουν δεσμευτεί ότι θα στείλουν στο υπουργείο σύντομα τα στοιχεία.

 Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής στην οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα εκφράσει επιμέρους επιφυλάξεις. Στο νομοσχέδιο καθορίζονται, μεταξύ άλλων, τόσο οι δικαιούχοι όσο και οι αρμόδιοι φορείς για την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου.
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.