Βαρύ πρόστιμο από το ΕΣΡ στο «Αλ Τσαντίρι»

Πρόστιμα συνολικού ύψους 51.000 ευρώ, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, με το υψηλότερο στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι News», που προβλήθηκε την 1η Μάη 2012. 


Σύμφωνα με το Συμβούλιο, κατά την προεκλογική περίοδο έγινε από τον παρουσιαστή της εκπομπής, Λάκη Λαζόπουλο, έμμεση προβολή των υποψηφίων βουλευτών Ελένης Γερασιμίδου και Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σατιρικό σκετς της εκπομπής. 

Παράλληλα, σύσταση κάνει το ΕΣΡ για την ίδια εκπομπή, για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρύσα Ρώππα, που συμμετέχει σε σκετς. 

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Συμβούλιο στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας, επειδή προέβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή. 

Για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς», ενώ με το ίδιο ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε πρόστιμο στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας, επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα από το ΕΣΡ στοιχεία για την ροή προγράμματός του. 

Το Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας, επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε, και«Ράδιο Ταΰγετος» Λακωνίας, επειδή εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.