Κρίσιμη απόφαση για το ευρώ και τον μηχανισμό διάσωσης

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται το ευρώ εν αναμονή της αποφάσεωνς του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για τη νομιμότητα του Μόνιμου Μηχανισμού Διάσωσης (ESM).

Το βλέμμα ολόκληρης της Ευρώπης είναι στραμμένο στην Καρλσρούη όπου στις 10.00 τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθεί η απόφαση των Γερμανών δικαστών.

Ο λόγος είναι απλός: εάν είναι αρνητική, το -υπό κατασκευή ακόμη- ανάχωμα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης γκρεμίζεται και ουδείς γνωρίζει από κει και πέρα τι μέλλει γενέσθαι. Η κρισιμότητα των στιγμών αποτυπώνεται πλήρως στα σημερινά πρωτοσέλιδα δεκάδων ευρωπαϊκών εφημερίδων που κάνουν λόγο για απόφαση που θα καθορίσει τη μοίρα του κοινού νομίσματος.

Η γερμανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δηλώνει αισιόδοξη και πιστεύει σε θετική γνωμάτευση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα να προδικάσει την απόφαση. 

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Άντρεας Βόσκουλ, πάντως, σε δηλώσεις του στον Τύπο έδωσε ένα… στίγμα των προθέσεων του για σήμερα δηλώνοντας υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Share on :
Blog Widget by LinkWithin
 
© Copyright Media Portal 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.